Samenwonen met rokende partner is ongezond

SigarettenAls je niet rookt en je woont samen met iemand die wel rookt, dan heb je een 42 procent hogere kans om een hersenbloeding te krijgen dan iemand die samenwoont met een partner die niet rookt. De kans kan zelfs oplopen naar 72 procent als je vroeger zelf ook hebt gerookt. Dat blijkt uit een studie die is gepubliceerd in de American Journal of Preventive Medicine, aldus Trouw.

Voor het onderzoek werden 16.225 Amerikanen boven vijftig jaar 9 jaar lang gevolgd. Uit de studie bleek dat als je zelf nooit hebt gerookt of bent gestopt met roken, dat je nog steeds een hogere kans hebt op een hersenbloeding als je partner rookt.

Als je zelf nooit hebt gerookt en je partner is gestopt met roken, dan heb je bijna evenveel kans op een hersenbloeding als iemand die samenleeft met een man of vrouw die ook nooit heeft gerookt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.