Medpedia: online medische encyclopedie

MedpediaEen groep medische professionals en internetondernemers willen een online encyclopedie creëren speciaal met gezondheidsinformatie. De medische encyclopedie is bedoeld voor medische professionals en organisaties en gaat Medpedia heten, aldus ICTzorg.

De website kan qua design en werking worden vergeleken met Wikipedia. Het grote verschil is dat niet iedereen informatie op Medpedia mag toevoegen en veranderen, dit recht is voorbehouden aan nauwkeurig gescreende medische professionals .

Oprichter van MedPedia James Currier wil dat de komende paar jaren duizenden gezondheidsesperts de pagina’s gaan vullen. Er worden 30.000 ziekten besproken, 10.000 voorgeschreven medicijnen, duizenden medische procedures en miljoenen medische faciliteiten van over de hele wereld.

Harvard Medical School en Stanford School of Medicine, ziekenhuizen, zorg organisaties, artsen en anderen hebben hulp toegezegd bij het bouwen van de medische database.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.