Gratis vaccinatie tegen hepatitis B op Gaypride 2008

SpuitTijdens de GAYPRIDE in Amsterdam worden door de GGD Amsterdam en vrijwillergers van Schorer gratis vaccinaties aangeboden tegen hepatitis B. De GGD Amsterdam hoopt mede door deze actie ongeveer 8.000 à 12.000 mannen in Amsterdam te bereiken die zich nog niet hebben laten vaccineren.

De vaccinaties vinden plaats op:
Vrijdag 1 augustus – 19-22 uur – Amstel
Zaterdag 2 augustus – 16-20 uur – Regulierdwarsstraat
Zondag 3 augustus – 16-20 uur – Stopera

Hepatitis B is een leverontsteking die ernstig kan verlopen. Hepatitis B is heel besmettelijk. Mensen kunnen besmet raken door onveilig seksueel contact of bloed-bloed-contact. In landen waar hepatitis B vaak voorkomt, kunnen kinderen besmetting oplopen door contact met het bloed van de moeder tijdens en na de geboorte. Vaccinatie kan hepatitis B voorkomen.

In 2002 is de landelijke vaccinatiecampagne voor risicogroepen gestart en sindsdien zijn er in Amsterdam circa 8000 mannen gevaccineerd. Toch lopen er elk jaar nog tientallen mannen die seks hebben met mannen een hepatitis B infectie op. Omdat ze niet op de hoogte zijn van de mogelijkheid zich te laten vaccineren, de vaccinatie hebben uitgesteld of zich veilig waanden omdat ze veilige seks hebben of een vaste partner.

CategorieënSOA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.