Medische zoekmachine MediGO officieel gelanceerd

Update: De medische zoekmachine MediGO bestaat niet meer.

MediGOGisteren is de medische zoekmachine MediGO officieel gelanceerd.

Het internet wordt steeds vaker gebruikt voor het vinden van medisch gerelateerde informatie. De bestaande Nederlandstalige zoekmachines geven een uitgebreide hoeveelheid resultaten, waarbij de medische kennis van de afzender en betrouwbaarheid niet altijd duidelijk is. Afgelopen maandag werd dit bevestigd door een onderzoek van TNS Nipo. Een alternatief voor de normale zoekmachine is MediGO, want hier worden alleen Nederlandse medische websites met medisch correcte informatie geindexeerd. Alle geïndexeerde sites zijn beoordeeld door medisch professionals aan de hand van een tiental criteria.

Zorgconsumenten die via MediGO zoeken, kunnen mede zelf de zoekresultaten bepalen. Ten eerste kan de patiënt filteren op afzender; zo kan gezocht worden in informatie van zorgorganisaties, artsenverenigingen, beroepsorganisaties en patiëntenverenigingen. Daarnaast kan heel specifiek gezocht worden naar informatie over medicijnen of bijvoorbeeld richtlijnen. Ten tweede kunnen de gevonden zoekresultaten door de patiënt beoordeeld worden. Met deze beoordelingen beïnvloedt hij op termijn de volgorde van de zoekresultaten. Ten slotte kan de patiënt, maar ook medisch professionals, nieuwe internetsites ter beoordeling en indexering aanmelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.