Oorzaak baarmoederhalskanker onbekend bij vrouwen

BaarmoederhalsNegen van de tien Nederlandse vrouwen heeft wel van baarmoederhalskanker gehoord, maar niet meer dan tien procent kent de oorzaak. Dit blijkt uit een onderzoek onder 4500 vrouwen in tien landen dat is verricht in opdracht van farmaceutisch bedrijf GlaxoSmithKline (GSK).

De kennis van Nederlandse vrouwen over baarmoederhalskanker is een stuk minder dan die van vrouwen uit andere landen. Volgens het onderzoek heeft slechts 10 procent van de Nederlandse vrouwen gehoord van het humaan papilloma virus (HPV), dat oorzaak is van de aandoening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.