Licht overgewicht vermindert overlijdingsrisico

Appel - meetlintLicht overgewicht vermindert het risico op overlijden door ziekte, ondergewicht verhoogt dit risico. Dit blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC en het nationaal centrum voor kankeronderzoek. Volgens de onderzoekers geldt het voor alle gezondheidsproblemen behalve hart- en vaatziektes en kanker.

De onderzoekers vergeleken de overlijdensgegevens en de Body Mass Index van meer dan twee miljoen Amerikanen. De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat een milde vorm van overgewicht de kansen op overlijden verminderd. Personen met een paar kilootjes extra herstellen blijkbaar gemakkelijker van operaties en infecties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.