Handen wassen voorkomt verspreiding griepvirus

Handen wassenDe verspreiding van het griepvirus en ziektes zoals SARS is eenvoudig tegen te gaan door simpele maatregelen zoals handen wassen en een mondkapje. Deze maatregelen zijn een stuk effectiever en goedkoper dan vaccinaties en medicijnen. Dit zeggen Britse onderzoekers in reactie op de angst voor een grieppandemie in Engeland, aldus GezondheidsNet.

Volgens de onderzoekers blijkt het gebruik van mondkapjes in combinatie met handen wassen de beste manier is om een griepuitbraak te voorkomen. Regelmatig je handen wassen met water en zeep leidt al tot een kleinere kans op verspreiding van griepvirussen en andere virussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.