Afslankpillen hebben weinig effect

PillenMensen die denken door afslankpillen flink wat kilo’s kwijt te raken, komen vaak van een koude kermis terug. De kans dat je meer dan vijf kilo afvalt door de antivetpillen is zeer klein. Dit blijkt uit Canadees onderzoek onder ruim twintigduizend mensen. De onderzochte personen slikten minimaal een jaar lang een antivetpil (rimonabant, sibutramine en orlistat) aldus DokterDokter.nl

Uit het onderzoek blijkt dat het gebruik van afslankpillen weinig nut heeft. Het effect van de antivetpillen is hoogstens een paar kilo. Gezonde voeding en meer beweging hebben een veel groter effect en is stukken goedkoper.

Tijdens het onderzoek werd er ook placebo-pil gebruikt. De personen die dit nep-medicijn kregen toegediend vielen minder af dan de personen die een echte anti-vetpil kregen. De werking van de pillen is dus wel bewezen.

Van de drie verschillende middelen bleek Rimonabant het best te werken, maar dit middel staat bekend om het risico op zware depressies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.