Zwangere vrouwen zijn vergeetachtig

ZwangerZwangere vrouwen hebben een minder goed geheugen dan anderen, dit komt door het zwangerschapshormoon progesteron. Testen tonen aan dat vrouwen die in verwachting zijn, nieuwe gezichten minder goed kunnen onthouden en dat zij zich bekende gezichten minder goed kunnen herinneren.

Neurowetenschapper Guido van Wingen van het herseninstituut FC Donders Centrum in Nijmegen gaf gezonde vrouwen een eenmalige dosis progesteron, vergelijkbaar met de hoeveelheid die het lichaam van een zwangere vrouw aanmaakt. Op mri-scans was te zien dat twee hersengebieden die betrokken zijn bij onthouden en herinneren minder goed functioneerden. Volgens de onderzoeker is een slecht geheugen een bekende klacht van aanstaande moeders.

Eén antwoord op “Zwangere vrouwen zijn vergeetachtig”

  1. graag reacties van: vrouwen die een MIRENA-SPIRAALTJE hebben als anticonceptiemiddel. Hebben zij door het daarin toegevoegde progesteron ook last van vergeetachtigheid?
    En welke zijn de reacties van: wetenschapp.onderzoekers. Kan men de effecten van de Mirenadosis al vergeleken met die van de kunstm. toegediende hoeveelheid bij het onderzoek van Guido M.?
    Zelf gebruik ik sinds ’96 dit spiraal en heb last met opnemen in en opdiepen van info uit het geheugen. Veel dank, MK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.