Vaccinatie tegen baarmoederhalskanker in Groot Britannië

BaarmoederhalsMeisjes van 12 en 13 jaar in Groot Britannië kunnen zich vanaf volgend jaar september vrijwillig laten inenten tegen baarmoederhalskanker. De regering wil zo voorkomen dat ze later besmet raken met het seksueel overdraagbare virus hpv dat verantwoordelijk is voor 70 procent van het aantal gevallen van baarmoederhalskanker.

In Groot Brittannië overlijden elk jaar meer dan 1000 vrouwen aan baarmoederhalskanker. Uit onderzoek blijkt dat vaccinatie tegen baarmoederhalskanker het aantal van sterfgevallen met de helft zou kunnen verminderen. In Nederland wordt nog onderzocht op welke manier het best kan worden gevaccineerd, in België wordt het baarmoederhalskanker-vaccin vergoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.