Rood vlees verhoogt kans op darmkanker

WorstenHet eten van roodvlees, zoals vleeswaren als worst, ham en gehakt, verhoogt de kans op darmkanker. Een groep internationale deskundigen bekeek 7000 internationale onderzoeken en vond een aannemelijk verband tussen roodvlees en darmkanker.

Daarnaast is het volgens de deskundigen zeker dat overtollig lichaamsvet het risico op allerlei vormen van kanker vergroot en is het “aannemelijk” dat de consumptie van rood vlees de kans op darmkanker verhoogt.

Het project van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds heeft zes jaar geduurd. Volgens het fonds is het het grootste en meest omvattende onderzoek op het gebied van kankerpreventie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.