Online begeleiding bij dieet werkt goed

Online persoonlijk begeleiding bij het volgen van een dieet werkt goed. Dat blijkt volgens Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN) uit een proef met een internetprogramma voor gezonde voeding en gezond bewegen, aldus ICTZorg.

De conclusie is gebaseerd op een proef met twintig mensen, in samenwerking met MyDailyLifestyle. De proef liep van april tot juli dit jaar en elke deelnemer kon voor zichzelf doelen vaststellen op het gebied van beter eten en meer bewegen.

Het merendeel van de deelnemers bereikte het gestelde doel. Hieruit blijkt volgens DCN dat diëtisten ook via internet persoonlijke begeleiding kunnen aanbieden. De organisatie denkt hiermee nieuwe groepen van mensen te bereiken die anders niet zo snel bij een diëtiste aankloppen.

De deelnemers bleken de communicatie met de coaches, een diëtiste en een sportinstructeur, het meeste te waarderen. Belangrijk is dat mensen een relatie met hun coach opbouwen waardoor ze steeds gemotiveerd kunnen worden.

De proef laat volgens oprichter Angela Champness van MyDailyLifestyle zien dat het contact met de coach de spil van het programma moet zijn. Mede op basis van de proef zijn er nu twee programma’s beschikbaar. Het ene programma is Actief aan de slag en is bedoeld voor mensen die een paar kilo’s kwijt willen en hun conditie willen verbeteren. Het andere programma, Stok achter de deur, is intensiever en bedoeld voor mensen die een stuk dikker zijn.

Beide programma’s worden aangeboden via MyDailyLifestyle en ondersteund door DCN. DCN-diëtisten verzorgen een groot deel van de coaching binnen beide programma’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.