Nicotine vermindert beven bij Parkinson-patienten

Uit een onderzoek onder apen blijkt dat nicotine het beven bij mensen met de ziekte van Parkinson zou kunnen verminderen. Bij de apen leidde een nicotinehoudend drankje tot 50 procent minder ongecontroleerde bewegingen, aldus GezondheidsNet.

Bij zieke apen die nog niet behandeld werden met Parkinson-medicijnen halveerde ongecontroleerde bevingen. Bij toedien van het nicotinedrankje na behandeling met Parkinson-medicijnen verminderde het trillen met 35 procent. De onderzoekers werken nu samen met fabrikanten aan een middel dat veilig op mensen kan worden getest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.