Mandometer leert zwaarlijvigen trager eten

In een kinderkliniek in het Britse Bristol hebben 120 vrijwillgers de zogenaamde Mandometer getest. De Mandometer meet de snelheid waarmee gegeten wordt en signaleert mensen met overgewicht wanneer ze genoeg hebben. Volgens Royal Hospital for Children is dankzij de Mandometer een 133 kilo zware Britse tiener 25 kilo afgevallen, maar uitgebreide studiegegevens zijn er nog niet.

Bij het toestel wordt het eten op een soort weegschaal geplaatst, die verbonden is met een computer. Die controleert hoeveel voedsel de zwaarlijvige eraf neemt en geeft een signaal telkens wanneer ze een hap mogen nemen. De machine leert de patiënten zo trager te eten, aldus Ian Probert, woordvoerder van het ziekenhuis. Veel obese mensen eten immers te snel.

Hun maag kan de hersenen niet snel genoeg laten weten dat ze vol zit. Wanneer de gebruiker te veel van het bord neemt, vraagt het toestel: “Ben je nog hongerig?”. De Mandometer werd eerder al gebruikt voor de behandeling van patiënten met magerzucht en boulemie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.