Dementie gaat sneller bij hoge opleiding

Demente ouderen met een hoge opleiding gaan sneller achteruit dan ouderen met een lagere opleiding. In het begin kunnen de slimme ouderen hun ziekte namelijk beter verbergen. Dit blijkt uit een New York’s onderzoek.

De onderzoekers ontdekten dat demente mensen die aan de universiteit gestudeerd hebben, 50 procent sneller achteruit gaan dan mensen die minder hoog zijn opgeleid. Dat komt doordat de goed opgeleiden hun ziekte in het begin goed kunnen verbergen. Hun hersenen beschikken namelijk over meer reserves. Maar tegen de tijd dat de dementie merkbaar wordt, gingen de hoger opgeleiden harder achteruit.

Hersenschade bestaat uit een ophoping van eiwitten in de hersenen. Hierdoor kunnen de mensen in het begin moeilijk op bepaalde woorden komen. Vervolgens komen de andere symptomen van dementie zoals geheugenverlies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.