Congres “Van Patiënt tot Zorgconsument”

Congres Van Patiënt tot ZorgconsumentInternet is een onderdeel van het dagelijkse leven geworden; ook voor patiënten. Steeds meer patiënten zijn online en maken actief gebruik van alle mogelijkheden. Via zoekmachines wordt nieuwe informatie gevonden, op Hyves worden nieuwe vrienden gemaakt en lotgenoten ontmoet, met hun eigen weblog vertellen ze over hun ervaringen en gesprekken worden gevoerd via MSN, Twitter of zelfs op het Support for Healing Island in de virtuele omgeving Second Life. De patiënt wordt daarin zorgconsument. Hij bepaalt waar hij zijn informatie haalt, waar en wie hij ontmoet en wat hij zelf aan anderen verteld. Deze zorgconsument is een klant van de zorgverlener, maar ook van de patiëntenverenigingen.

Patiëntenverenigingen staan voor de cruciale vraag hoe zij in contact kunnen blijven met deze interactieve zorgconsument. Welke mogelijkheden biedt het web hen? Waar kunnen zij hun leden vinden? Willen zorgconsumenten nog wel lid worden? Wat betekent dit voor de financiering? En bovenal hoe blijf je als patiëntenvereniging interessant voor je doelgroep?

Op het congres ‘Van Patiënt tot Zorgconsument‘ op 19 november worden antwoorden op deze vragen gezocht en gegeven. In een groot aantal inspirerende presentaties krijgt u inzicht in de huidige en toekomstige online zorgconsumenten.

Vorig jaar was het congres druk bezocht door divers en enthousiast publiek (o.a. patiëntenverenigingen, ziekenhuizen, provinciale en gemeentelijke overheden en zorgverzekeraars) en kreeg het congres positieve reacties. Dit jaar wordt het gesprek over de interactieve zorgconsument voortgezet.

Inschrijven voor het congres kan op de website van Van Patiënt tot Zorgconsument

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.