Broccoli-sap beschermt tegen UV-stralen

BroccoliBroccoli is gezond en uit onderzoek van de John Hopkins University in Baltimore blijkt nu ook dat het sap van de groente bescherming biedt tegen de schadelijke UV-stralen van de zon.

De onderzoekers ontwikkelden een crème uit het sap van zeer jonge broccolistronkjes. In het sap zit sulforafaan en die stof beschermt tegen de zon. In een klein onderzoek werden zes proefpersonen aan UV-straling blootgesteld, met en zonder de crème. Gemiddeld bleken de symptomen van verbranding, zoals roodheid en zwellingen, 37 procent minder erg op plekken met broccolisap. De bescherming hield bovendien meerdere dagen aan.

Het broccoli-sap heeft niet dezelfde werking als normale zonnebrandcrème. Zonnebrandcrème zorgt ervoor dat UV-stralen de huid niet kunnen binnendringen. Brocolli-sap produceert enzymen in het lichaam die huidcellen van binnenuit beschermen tegen UV-schade. Zo vermindert het risico op huidkanker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.