Britten zijn dikste Europeanen

De Britten zijn dikste Europeanen, dat is de harde conclusie van een rapport van de regering dat vorige week is verschenen. Zowel de Britse man als vrouw zijn de zwaarste van Europa en steeds meer kinderen hebben overgewicht. Naast de alarmerende cijfers over overgewicht zijn leefgewoonten verontrustend: de Britten eten zeer weinig groenten en fruit, het alcoholgebruik stijgt (als enige land in Europa) en de cijfers over rookgedrag en diabetes zijn ook niet goed. Daarnaast zijn er in Groot-Brittannië meer tienerzwangerschappen dan in de rest van West-Europa.

De regering is nu aan het nadenken over verschillende maatregelen om het overgewicht tegen te gaan. Als er nu geen goed overheidsbeleid wordt gemaakt, dan zal de meerderheid van de volwassenen in 2050 kampen met ernstig overgewicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.