Wereld Anticonceptiedag

Your LifeVandaag 26 september 2007 is het “Wereld Anticonceptiedag”. Het is de eerste keer dat de Wereld Anticonceptiedag bestaat en dit jaar staat de campagne in het teken van de bekendheid van anticonceptie.

De campagne wil jonge mannen en vrouwen erop wijzen dat anticonceptie bestaat. De initiatiefnemers vinden dat er een betere informatievoorziening over veilig vrijen nodig is om soa’s en ongewenste zwangerschappen te voorkomen. Ze willen mensen ervan bewust maken dat je zelf de keuze hebt om wel of geen kinderen te krijgen; “Live your live before you start another”.

De Wereld Anticonceptiedag is een initiatief van Marie Stopes International (MSI), European Society of Contraception (ESC), International Federation of Pediatric and Adolescent Gynecology (FIGIJ), Centro Latinoamericano Salud y Mujer (CELSAM) en Asian Pacific Council on Contraception (APCOC), en wordt ondersteund door farmaceut Bayer Schering Pharma.

Meer informatie is te vinden op http://www.your-life.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.