Reactie op “Sonja Bakker dieet is ongezond”

Sonja BakkerVorige week was er het bericht dat het dieet van Sonja Bakker ongezond is en dat het de stofwisseling verstoort. Koen Lenting, man/manager van Sonja Bakker, heeft daarop gereageerd in de Limburger.

Geduldig legt Lenting nog eens uit dat iedereen het verkeerd heeft begrepen. Sonja’s afvalsucces mag niet de naam crashdieet dragen, zoals Van Strien beweert. “Kenmerk van een crashdieet is dat je dagelijks maximaal bijvoorbeeld vijf- of achthonderd calorieën mag binnenkrijgen, veel minder dan gebruikelijk. Je leeft op droge koeken of alleen vruchtensap. Zo honger je jezelf inderdaad uit, da’s niet Sonja’s opzet. Die psychologe heeft een onterechte vergelijking gemaakt en nu mogen wij dat allemaal recht zetten”. …

… Toch klinkt Koen Lenting oprecht als hij zich, met West-Friese nuchterheid, hardop afvraagt hoe het anders te verklaren is dat “honderdduizenden mensen allemaal even enthousiast zijn” over het dieet van zijn echtgenote, die, terwijl de manager het voor haar opneemt, zelf haar verdediging voert in het tv-programma RTL Boulevard. “Vorig jaar heeft de TROS het ook al eens geprobeerd. Het programma Radar berichtte toen dat ‘bakkeren’ niet best zou zijn. Ook toen hebben we ons zegje gedaan. De redactie liet een serieus onderzoek uitvoeren en wat bleek: 60 procent van iedereen die Sonja’s ‘lijn’ volgt, was ook vier maanden later nog zeer tevreden. En zeker niet dikker geworden.”

Terwijl zijn zoontje op de achtergrond schreeuwt om aandacht, wil Lenting nog kwijt hoezeer hij al deze negatieve publiciteit betreurt. En andermaal dat hij het gewoon ook niet begrijpt. “Gelooft u mij, geen dieet is afgelopen jaren zo onder de loep genomen als dat van Sonja. Nooit is gebleken dat het slecht zou zijn. Hoe kan het ook, het is zo gevarieerd, zo simpel te bereiden. Nee hoor, uit het veld geslagen zijn we niet, we gaan gewoon door, overtuigd dat het wél werkt”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.