Acomplia afslankpil binnenkort in Nederlandse apotheek

Acomplia - RimonabantDe antivet-pil Acomplia met de werkzame stof rimonabant komt eindelijk op de Nederlandse markt. Medicijnfabrikant Sanofi-Aventis brengt de afslankpil eind september in Nederland in de verkoop. Acomplia is alleen op doktersvoorschrift verkrijgbaar en Acomplia wordt (nog) niet vergoed door verzekeraars. Patiënten moeten de pil dus zelf betalen.

Depressieverschijnselen
Rimonabant wordt al tijden gezien als hét middel om overgewicht en welvaartsziekten tegen te gaan, maar recente onderzoeken toonden aan dat het afslankmiddel depressiviteit en zelfs zelfmoord kan veroorzaken. (meer informatie in het nieuwsoverzicht over Acomplia Rimonabant)

Europese artsen hebben strenge instructies gekregen het middel niet voor te schrijven aan mensen die depressief zijn of antidepressiva gebruiken. In Amerika vinden de autoriteiten het medicijn te gevaarlijk om op de markt te brengen.

Volgens medicijnfabrikant Sanofi-Aventis is er toch vraag naar het geneesmiddel. Het is bestemd voor te dikke mensen die hart- en vaatproblemen en diabetes hebben. Een doosje met 28 stuks gaat ongeveer 80 euro kosten.

2 antwoorden op “Acomplia afslankpil binnenkort in Nederlandse apotheek”

  1. WAT IK GRAAG WIL WETEN : IS HET PRODUCT NU WEL OF NIET OP RECEPT AL VERKRIJGBAAR ?

  2. Ik heb geen berichten gehoord dat de introductie van Acomplia is uitgesteld, dus het zou verkrijgbaar moeten zijn bij de apotheek. Je kan dit bij je dokter navragen, want hij/zij zal hiervoor wel een recept moeten uitschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.