Pruimtabak ongezonder dan roken

SigarettenEr zullen niet veel mensen meer zijn die pruimtabak gebruiken, maar uit een nieuwe studie blijkt dat dit ongezonder is dan roken. Gebruikers van pruimtabak worden blootgesteld aan hogere dosissen schadelijk stoffen dan rokers. Het idee dat pruimen gezonder is dan roken, wordt door het onderzoek volledig onderuitgehaald.

Volgens de onderzoekers van de Universiteit van Minnesota in de Amerikaanse staat Minneapolis is pruimen (ook wel “roken zonder rook”) niet minder schadelijk dan echt roken. Roken brengt de schadelijke stoffen recht naar de longen. Maar de troep in kauwtabak wordt even gemakkelijk in de bloedstroom opgenomen”, aldus de onderzoekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.