Problemen ernstig overgewicht in de VS blijft groeien

Overgewicht in de USAIn de Verenigde Staten worden de mensen steeds dikker en dikker. Overgewicht, en vooral extreem overgewicht (bmi hoger dan 30) wordt steeds meer een probleem en inmiddels is in negentien staten een kwart van de volwassen bevolking véél te zwaar, aldus GezondheidsNet.

Volgens het Amerikaanse Gezondheidsfonds zorgt overgewicht in de VS voor een enorme afname in gezondheid en productiviteit. Het fonds heeft onderzoek gedaan naar overgewicht in de VS en komt met schokkende cijfers.

In Colorado wonen de minst dikke Amerikanen, maar zelfs hier heeft 17 procent last van obesitas. In Mississippi gaat het om bijna een derde van de bevolking. In 1991 was in geen enkele staat meer dan één op de vijf mensen te zwaar. Het percentage kinderen met obesitas is sinds 1980 verdrievoudigd. Het Gezondheidsfonds spreekt dan ook van een dramatische toename.

Volgens directeur Jeff Levi van het Gezondheidsfonds kunnen alleen drastische maatregelen een ramp voorkomen. Jongeren moeten verplicht gaan sporten, schoollunches moeten beter samengesteld worden en verzekeraars moeten afvalprogramma’s gaan vergoeden. Daarnaast moet er ook een mentaliteitsverandering plaatsvinden, een kwart van de Amerikanen eet dagelijks fastfood en beweegt nauwelijks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.