Luizenkam beste remedie bij hoofdluis

LuizenkamHoofdluis kun je het beste bestrijden met een speciale luizenkam. Twee weken lang het haar dagelijks kammen werkt beter dan het haar wassen met speciale shampoos. Dit is het advies dat het RIVM en de GGD’s geven aan basisscholen.

Uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijkt dat luizen steeds beter bestand zijn tegen bestrijdingsmiddelen, zoals anti-luis shampoos. Als het mogelijk is, geven zij dus de voorkeur aan kammen. Maar voor kinderen met moeilijk kambaar haar kan luizenshampoo een oplossing zijn.

Het meest effectief is het dagelijks kammen van nat haar met crèmespoeling met een netenkam. Dit is net zo effectief als shampoo, maar de luizen worden er niet immuun voor. Om een nieuwe besmetting te voorkomen moeten ook meubelen, beddengoed en kleding goed worden gereinigd.

2 antwoorden op “Luizenkam beste remedie bij hoofdluis”

  1. De remedie is dus kammen! Op http://www.assyluizenkam.nl kunt u meer info vinden over een geweldige kam die zowel neten als luizen verwijdert. Nieuw in Nederland en al wereldwijd succesvol.
    De assykam is de oplossing voor al uw kopzorgen!

  2. Een overzicht van alle (elektronische) luizenkammen en netenkammen vind je op
    Handig met vergelijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.