Acomplia niet gebruiken bij depressie

Acomplia - RimonabantAcomplia mag niet gebruikt worden door mensen die anti-depressiva slikken of personen die last hebben van (grote) depressie. Dit advies heeft de Europese Geneesmiddelen Autoriteit (EMEA) gisteren bekend gemaakt.

Acomplia met de werkzame stof rimonabant is een afslankpil voor mensen met ernstig overgewicht, als aanvulling op hun dieet. Al sinds de goedkeuring van Acomplia waren de risico’s voor bijwerkingen bij psychische aandoeningen bekend. Naar aanleiding van onderzoeksresultaten van het FDA over de bijwerking en van Acomplia heeft het CHMP (Agency’s Committee for Medicinal Products for Human Use) de producent Sanofi-Aventis gevraagd meer informatie over de bijwerkingen op te leveren.

Op basis van de aangeleverde informatie heeft de EMEA de waarschuwing over Acomplia uitgebreid en mag het niet meer voorgeschreven worden aan patienten die anti-depressiva slikken of zwaar depressief zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.