Zwaarlijvige mannen zijn minder vruchtbaar

Mannen met overgewicht hebben twee keer meer kans om onvruchtbaar te zijn dan mannen met een normale Body Mass Index (BMI). Een gewichtstoename van 10 kg verhoogt de kans op onvruchtbaarheid bij mannen met gemiddeld 10%. Dat zegt het Amerikaanse National Institute of Environmental Health Sciences (NIEHS) gepubliceerd in Epidemiology (september 2006).

Ook bij vrouwen met overgewicht wordt een verminderde vruchtbaarheid vastgesteld in vergelijking met vrouwen met een normale BMI. Koppels die gedurende één jaar vruchteloos probeerden zwanger te worden, werden als infertiel beschouwd. Er werden geen gegevens genoteerd over het aantal keren dat ze vrijden. De mogelijkheid bestaat dat obese mannen of vrouwen minder vrijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.