Echinacea kan verkoudheid voorkomen

Het gebruik van het homeopathische echinacea kan het risico op het oplopen van een verkoudheid halveren. Dat hebben Amerikaanse onderzoekers bekendgemaakt. Wie het middel inneemt, heeft 58 procent meer kans niet verkouden te worden.
Ook wordt de duur van de verkoudheid verminderd met een tot vier dagen. De resultaten van het onderzoek, gepubliceerd in de juli-uitgave van The Lancet Infectious Diseases zijn in strijd met andere studies die geen verschil opmerkten.

Experts geloven dat echinacea, een verzameling van negen Noord-Amerikaanse plantensoorten die al door de Sioux-indianen werden gebruikt, het immuunsysteem versterken. Hoe dat precies gebeurt is evenwel nog onduidelijk, aldus de auteurs.

De wetenschappers vergeleken de uitkomst van veertien afzonderlijke studies naar de effecten van echinacea. Zij waarschuwen dat er nog meer onderzoek nodig is naar de veiligheid van het homeopathische middel voor artsen het kunnen voorschrijven als een standaardmiddel om verkoudheid te voorkomen of te behandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.