Anti-vetpil Acomplia opnieuw onderzocht door EMEA

Acomplia - RimonabantDe antivet-pil Acomplia met rimonabant als werkzame stof zal opnieuw onderzocht worden door de Europese Geneesmiddelen Autoriteit (EMEA). Het geneesmiddel voor de behandeling van mensen met ernstig overgewicht (obesitas) mag in Europa sinds juni vorig jaar op de markt worden gebracht, maar is gisteren in de Verenigde Staten afgewezen.

De Europese Geneesmiddelen Autoriteit gaat de onderzoeksresultaten van de Amerikaanse experts over Acomplia grondig bestuderen. De Amerikaanse wetenschappers ontdekte dat de werkzame stof rimonabant in de anti-vetpil gevoelens van depressiviteit kan opwekken. Dit geldt bij zowel bij patiënten met als zonder een psychologisch beladen verleden.

Sanofi-Aventis heeft meegedeeld dat het bereid is nauw met de FDA samen te werken om gevolg te geven aan de aanbevelingen van de experten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.