Acomplia (rimonabant) voorlopig niet op Amerikaanse markt

Acomplia - RimonabantEen commissie van het FDA (Food and Drug Administration) heeft gisteren de werkzame stof rimonabant niet aanbevolen voor het gebruik door patienten met obesitas en overgewicht. Rimonabant wordt gebruik in de afslankpil Acomplia van de Franse producent Sanofi-Aventis .

Den commissie van de FDA, bestaande uit 14 deskundigen, vond dat het gebruik van rimonabant in de Acomplia-afslankpil teveel risico met zich meebrengt. Rimonabant is reeds in 37 landen goedgekeurd en wordt al in 18 landen op de markt gebracht onder de naam Acomplia. Acomplia kreeg vorig jaar Europese en Nederlandse goedkeuring en is al verkijgbaar in Groot-Britannië.

De FDA is niet verplicht de aanbeveling van de commissie te volgen, maar doet dat doorgaans wel. De definitieve beslissing van de FDA wordt rond 26 juli genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.