Verkopers nep-Acomplia opgepakt

Acomplia - RimonabantDe Europese justitiedienst Eurojust heeft deze week een bende opgerold die een nepgeneesmiddel verkocht via internet. De bende bood een nepversie aan van het afslankmiddel Acomplia Rimonabant.

Volgens Eurojust is het verkopen van nagemaakte medicijnen een serieuze fraude die gevaarlijk is voor de volksgezondheid. Het is de eerste keer dat de Europese justitiediensten zo samenwerken op medicijnengebied.

De bende was vertakt naar Nederland, Zweden, Denemarken en Roemenië. Het laboratorium van de bende stond in Parijs. Bij de acties, die eind vorige week plaatsvonden, zijn in Zweden twee aanhoudingen verricht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.