Test je gezondheid: Astmatest

AstmatestIn Nederland is astma één van de meest voorkomende chronische ziekten. Uit bevolkingsonderzoek blijkt dat één op de tien Nederlanders last heeft van astmatische klachten. Veel astmapatiënten hebben hun luchtwegaandoening niet goed onder controle, ondanks de behandeling die ze ondergaan.

Omdat de medicijnen niet goed aanslaan, of omdat ze niet weten dat hun astma vaak beter onder controle is te krijgen dan ze denken. Met de modernste astmageneesmiddelen is het echter voor veel patienten mogelijk om astma te hebben en er weinig van te merken! U hoeft dan ook geen genoegen te nemen met klachten als ’s nachts wakker worden van benauwdheid of het verzuimen van activiteiten als gevolg van astma. Zelfs bijna klachtenvrij kan mogelijk nog beter.

De astmatest
Wie de astmatest doet en de vijf vragen beantwoordt, weet direct of zijn astma goed onder controle is. De korte vragenlijst is ontwikkeld door het onafhankelijke Amerikaanse astma-instituut Asthma Action America. De astmatest is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar. Binnen 30 seconden weet u of uw astma goed onder controle is. Is dit niet het geval dan is het raadzaam contact op te nemen met uw arts.

Als u uw astma goed onder controle hebt, is het belangrijk dat u uw geneesmiddelen gewoon blijft gebruiken. Dit is namelijk de reden dat u uw astma goed onder controle hebt.

» Doe de Astmatest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.