Merendeel kinderen zit moe in de klas

Drie op de vier Vlaamse kleuters en lagere schoolkinderen zitten ’s morgens suf en slaperig op de schoolbanken. Dat blijkt uit onderzoek van kinderneuropsychologe Karen Spruyt van de Vrije Universiteit Brussel.

Vier op de tien kinderen tussen 8 en 12 jaar vindt slapen niet leuk. Eén op de vijf heeft moeite om ’s morgens op te staan. “Een kleine groep van 10 tot 15 procent Vlaamse kinderen slaapt één uur tot twee uur per nacht te weinig, met alle gevolgen van dien voor schoolresultaten en gedrag. Kinderen met een chronisch slaaptekort groeien zelfs minder”, zegt Karen Spruyt. “In principe zouden kleuters tussen 3 en 5 jaar zeker 12 uur moeten slapen.” Spruyt ondervroeg negenhonderd Torhoutse schoolkinderen tussen 3 en 12 jaar.
[DeMorgen]

Eén antwoord op “Merendeel kinderen zit moe in de klas”

  1. In Eindhoven zijn ze nu bezig met een experiment in de vorm van een ontbijtschool (gezond ontbijt+beweging) waardoor kinderen energieker in de klas moeten komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.