Geen energiedrank op Friese school

Red BullHet Lauwers College in het Friese Buitenpost gaat energiedranken als Red Bull en Golden Power weren. Volgens de school hebben de drankjes een negatief effect op de energiehuishouding van de leerlingen. Op de website van het college voor vmbo, havo en vwo waarschuwt de directie voor de gevaren van de energiedrank. Zo zou de drank slechts kortstondig energie geven, want na twintig minuten zitten leerlingen weer duf en moe in de lessen.

‘We zien op school de effecten: hyperactieve leerlingen, die na een korte tijd futloos zijn en geen energie hebben om de lessen te volgen’, aldus de directie op de website.

Ze roept de ouders van de leerlingen op geen energiedranken mee te geven aan hun kinderen. Leerlingen die op school rondlopen met het drankje zullen daarop worden aangesproken

Volgens de school bevat één blikje energiedrank evenveel cafeïne als zes koppen koffie. Mariska Woertman van producent Red Bull Nederland noemt dat ‘klinkklare onzin’. ‘Red Bull bevat evenveel cafeïne als één kop koffie. Het is gewoon een frisdrank, het heeft niks met ongezondheid te maken.’

4 antwoorden op “Geen energiedrank op Friese school”

  1. Laat ons lekker energie drank drinken!!! Als je ons in de les laat drinken zullen we ook niet moe worden! 😉

  2. Inderdaad…

    Btw op Golden Power staat 2-4 koppen koffie, daar staat het zelfs op de achterkant vermeldt, en het heeft evenveel cafeïne als Red Bull. (Alleen zit in Red Bull alcohol)

  3. echt de grootste BS!!! serieus waar halen ze het vandaan, elk persoon kan zo evem uitrekenen dat er echt geen 6x zoveel cafeine in zit als in koffie! en ehhe…. in redbull zit geen alcohol!!! serieus!!! iemand die die dinge heeft geschreven is niet slim…. nog nooit op zon blikje gekeken gok ik!!!!!
    zielige friese kids!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.