Afvallen met elektrode in hersenen

HersenenIn België krijgen twee proefpersonen een elektrode in hun hersenen om af te vallen. De elektrode geeft een kunstmatig signaal aan de hersenen wat ervoor zorgt dat ze sneller verzadigd zijn. Veel obesitaspatiënten missen dat natuurlijke signaal.

Volgens de Antwerpse neurochirurg Dirk De Ridder is de operatie veel minder ingrijpend dan een maagband of een verkorting van de darm, technieken die nu volop worden toegepast. Hij ziet ook de voordelen; Minder bijwerkingen dan maagverkleiningen, je kunt de elektrode aan- en uitzeten en je kunt gewoon blijven eten.

De twee dikke proefpersonen hebben anderhalve maand geleden zo’n elektrode ingebracht gekregen. Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en de Katholieke Universiteit Leuven verwachten het eindresultaat over drie maanden.

Eén antwoord op “Afvallen met elektrode in hersenen”

 1. Professor De Ridder,

  I am baffled by the importance of your invention and by the intelligence that is behind it.
  Your invention gives me real hope that in the future, you will be able to help children suffering from SMA (spinal muscular atrophy), who are unable to walk. These children get insufficient stimuli to the muscles because they have to do with only some SMN-2 “copy-genes” to transfer stimuli from the brain to the muscles, so these muscles are too weak to carry the full body-weight. If stimulation of muscles would be possible, the problem of this uncurable illness which is the second most prevailing cause of infan death, might get solved, at least this is my hope. Of course I know that it’s a diferent matter, bt one might think if the brain can be stimulated, human muscles might be too. Or am I wrong?
  Mieke Verstraete
  Vandenbogaerdelaan 60
  8870 Izegem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.