Gezonderworden.nl

Nieuws over gezondheid, overgewicht en diabetes

 

Voeding beinvloedt vruchtbaarheid

SpermaEen tot twee op de tien stellen met een kinderwens raken niet binnen een jaar zwanger. Wetenschappers ontdekken steeds vaker de achterliggende oorzaak van dit probleem, al wil dat nog niet zeggen dat ze een oplossing kunnen aandragen. Wel is duidelijk dat voeding een grotere rol speelt dan artsen meestal aannemen.

Ongewenste kinderloosheid is een zware last. Veel mensen zoeken hun toevlucht tot reageerbuisbevruchting (in-vitro fertilisatie, ivf) en aanverwante methodes. Buiten het feit dat deze behandeling maar in een kwart van de gevallen aanslaat, wordt de oorzaak van het probleem niet gepakt. Terwijl juist bij het achterhalen van de bron een oplossing in het verschiet ligt.

Lees verder bij het Reformatorisch Dagblad

Categorie: Zwanger - ivf

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*