Vetcampagne Voedingscentrum boekt resultaat

Afgelopen jaar voerde het Voedingscentrum campagne om de kennis over vetten onder Nederlandse consumenten te vergroten. Inmiddels blijkt een meerderheid van de ondervraagden het verschil tussen verzadigde en onverzadigde vetten te kennen. Ruim 70 procent van de volwassenen weet welk vet gezond is. Dat blijkt uit een onderzoek door het Voedingscentrum dat vandaag bekend is gemaakt.

In tegenstelling tot onverzadigd vet, is verzadigd vet ongezond. Het verhoogt het cholesterolgehalte wat de kans op hart- en vaatziekten vergroot. Verzadigd vet zit vooral in volle melk, kaas, vet vlees, snacks, koek en gebak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.