Speelgoed voor autistische kinderen

LINKXAan de TU Delft is speelgoed ontwikkeld waarmee autistische kinderen mogelijk op een nieuwe manier woordjes kunnen leren. Het speelgoed, Linkx genaamd, bestaat uit een elektronisch blok en een elektronisch bordje. Het bordje kan bevestigd worden op een voorwerp in huis. Wanneer het blok tegen het bordje wordt gedrukt, licht het blok op en spreekt het de naam van het voorwerp uit. Helma van Rijn studeerde als industrieel ontwerper af op het speelgoed.

Op de website van de TU Delft staat meer informatie over LINKX, en op de persoonlijke website van Helma van Rijn staat een interessante video over de werking van LINKX.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.