Minder risico op borstkanker door sporten

BorstonderzoekVrouwen die regelmatig sporten, kunnen het risico op borstkanker met dertig procent verminderen, blijkt uit Amerikaans onderzoek. Professor Leslie Bernstein van de University of Southern California kwam tot deze ontdekking nadat 110.000 vrouwen tussen de 29 en 79 een decennium lang werden gevolgd.

De hoogleraar keek hoeveel beweging de vrouwen al die jaren per week hadden gehad. Het risico op borstkanker nam aanzienlijk af bij vrouwen, die vanaf het moment dat zij voor het eerst menstrueerde meer dan vijf uur per week hadden gesport, meldt De Telegraaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.