Kritiek op McDonald’s van Britse kroonprins

McDonaldsDe Britse kroonprins Charles heeft zich de woede op de hals gehaald van hamburgerketen McDonald’s. Tijdens een bezoek aan de Golfstaat Abu Dhabi vroeg de prins zich openlijk af of ze in de strijd tegen diabetes niet hadden overwogen de fastfoodketen in de ban te doen.

Dat meldde The Times woensdag. In Abu Dhabi wonen procentueel gezien de meeste diabetici ter wereld. ,,Heeft u ook maar iets bereikt met McDonald’s? Heeft u geprobeerd er een verbod op te krijgen? Dat is de sleutel”, liet de prins zich ontvallen in een gesprek met een voedselconsulente die kinderen in de Golfstaat het belang van goede voeding probeert bij te brengen. In Abu Dhabi heeft meer dan 20 procent van de mensen tussen 20 en 79 jaar diabetes.

McDonald’s reageerde in The Times teleurgesteld op de opmerkingen van Charles. Volgens het bedrijf is hij duidelijk niet op de hoogte van de stappen die de keten heeft gezet op het vlak van duurzame landbouw en van de aanpassingen die McDonald’s heeft doorgevoerd wegens veranderende voedingsinzichten.
[ANP]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.