Light-producten maken dikker dan snacks

Light-producten bevatten minder calorieën. Toch krijgen gebruikers hiervan, de zogenaamde verstandige eters, gemiddeld 28 procent meer calorieën binnen. Consumenten hebben de illusie dat light-producten vrijwel alleen uit lucht bestaan. Ze eten er daardoor zoveel van dat ze alleen maar dikker worden.

De consument denkt dat low-fat tussendoortjes 40 procent minder calorieën bevatten dan gewone snacks. In werkelijkheid is dit maar 11 procent, blijkt uit onderzoek van Cornell University.

De verstandige eters krijgen door die onderschatting gemiddeld 28 procent meer calorieën binnen dan mensen die voor gewone snacks kiezen. Bij mensen met obesitas die een streng dieet volgen is dat zelfs 45 procent meer. Zo aten proefpersonen van een low-fat chocolade reep maar liefst drie keer zo veel dan van een gewone.
[zibb.nl / gezondheidszorg]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.