Afvallen is onbegonnen werk

Het gevecht van dikke mensen tegen de kilo’s is deels een bij voorbaat verloren strijd. De darmen van dikke mensen bevatten verhoudingsgewijs veel zogenoemde firmicutes-bacteriën. Die maken iedere calorie vrij die in voedsel zit. Dat blijkt uit onderzoek waarvan de resultaten in het kerstnummer van het gezaghebbende tijdschrift Nature staan.

Een onderzoeksteam onder leiding van de Amerikaan Jeffrey Gordon concludeert dat te veel eten en te weinig bewegen maar deels de oorzaak zijn van overgewicht. De firmicutes-bacterië komt opvallend meer voor bij mensen met overgewicht dan bij slanke mensen. De bacterie zet voedsel efficiënt om.

Wetenschappers pleiten in Nature voor een nieuwe aanpak van overgewicht. De samenstelling van darmflora kan met probiotica worden beïnvloed.
[ANP]

Eén antwoord op “Afvallen is onbegonnen werk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.