ADHD-kind eet ook impulsief

De theorie van de ‘impulsieve eter’ die de lekkere verleiding niet kan weerstaan, blijkt onverwacht ook op te gaan voor kinderen met ADHD. Volgens onderzoeker Ramona Guerrieri komt er onder ADHD-kinderen veel overgewicht voor, terwijl je zou verwachten dat dit niet het geval is omdat ze hyperactief zijn. Dit staat vandaag te lezen in het BN/DeStem.

De onderzoekers denken een verklaring te hebben: omdat ze impulsiever zijn, eten ze meer en worden ze dikker. Maastrichtse psychologen denken nu over een experiment: ADHD-medicijn Ritalin voorschrijven aan mensen met fors overgewicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.