Lage dosis Ritalin veilig bij jong kind

RitalinHet ADHD-medicijn Ritalin kan in lage doses gebruikt worden voor de behandeling van kinderen onder de zes jaar. Dat blijkt uit een onafhankelijk Amerikaans onderzoek van onder andere het academische Johns Hopkins-kinderziekenhuis onder ruim driehonderd kinderen, aldus het NRC Handelsblad.

De onderzoekers noemen Ritalin ‘veilig en effectief’ voor kinderen tussen de drie en vijf jaar. Zij volgden de jonge deelnemers aan de studie zestien maanden lang. Wel wijzen ze erop dat elf procent van de kinderen zoveel bijwerkingen ondervond van de pillen dat ze ermee moesten stoppen.

Eén antwoord op “Lage dosis Ritalin veilig bij jong kind”

  1. Gaat helemaal goed; 11% in 16 maanden wordt gek van de bijverschijnselen; dat is 44% in 5 jaar. Beetje vervelend dat ze dan wel verslaafd zijn en niet meer zonder kunnen. En het is bekend dat zelfs na 5 jaar gebruik van amfetamine derivaten pulmonaire hypertentie kan optreden. Dus wordt met losse hand 50% van de kindertjes in 5 jaar afgeschreven; Perfecte business als je inrichtingen vol wilt proppen om steeds meer geld bij de overheid af te troggelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.