Groene thee beschermt tegen vele ziektes

Thee glasGroene thee beschermt Japanners tegen vele ziektes. Dat meldt het wetenschappelijk team van Shinichi Kuriyama van de universiteit Tohoku in Sendai. Hun onderzoek verschijnt in het vakblad van de American Medical Association.

De medici hebben meer dan 40.000 mensen tussen 40 en 79 jaar in het noordoosten van Japan onderzocht. In deze regio wordt bijzonder veel groene thee gedronken. Tachtig procent van de bevolking drinkt thee en de helft daarvan weer meer dan drie koppen per dag. Kuriyama en zijn collega’s vergeleken over een periode van elf jaar twee groepen met elkaar. De eerste groep dronk hoogstens een kop per dag, de mensen uit de tweede groep kwamen dagelijks tot vijf koppen of meer.

Een van de resultaten is dat stevige theedrinkers tijdens de onderzoeksperiode 16 procent minder kans maakten om te sterven. Groene thee bevat onder andere talrijke zogeheten polyfenolen, waarvan het geneeskundig nut veelvuldig werd onderzocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.