Cholesterolverlagers vertragen reuma en ms

Reuma handenCholesterolverlagers vertragen het ziekteproces van de ontstekingsziekten reuma en multiple sclerose (MS). De gewrichten worden minder snel aangetast, waardoor ook de pijn langer uitblijft. Dat blijkt uit een onderzoek waarmee O.Stüve hoopt te promoveren tot doctor in de geneeskunde aan de Universiteit Maastricht.

De geneesmiddelen, statines, hebben naast het effect op het cholesterol-gehalte een ontstekingsremmende werking. Bij reuma en ms kan weefselbeschadiging in de gewrichten of het zenuwstelsel ontstaan. Dat veroorzaakt de pijn bij reuma en de achteruitgang bij ms.
[Universiteit Maastricht]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.