Anticonceptiemiddel voor mannen gaat niet door

De gezamenlijke ontwikkeling van een anticonceptiemiddel voor mannen door geneesmiddelenfabrikant Organon en de Duitse branchegenoot Schering is mislukt. De twee bedrijven verwachten niet dat de tot nu toe behaalde resultaten zullen leiden tot een “mannenpil“.

Dat heeft Organon deze week bekendgemaakt. De bedrijven werken sinds eind 2002 gezamenlijk aan een anticonceptiemiddel voor mannen. De toediening bestond uit een combinatie van een jaarlijks implantaat en driemaandelijkse injecties die de spermaproductie onderdrukken. Het onderzoek is halverwege de ontwikkeling (fase twee) gestrand.

Organon en Schering gaan nu ieder hun eigen weg wat betreft de ontwikkeling van anticonceptie voor mannnen. Beide behoren wereldwijd tot de grootste farmaceuten op het gebied van anticonceptie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.