Persistent Sexual Arousal Syndrome (PSAS)

Persistent Sexual Arousal Syndrome (PSAS) is een nog onbekende aandoening en treft voornamelijk vrouwen rond de overgangsleeftijd. Het syndroom wordt gekenmerkt door een voortdurende- en hoogst ongewenste staat van genitale opwinding, met of zonder orgasmes en met of zonder pijn. Deze opwinding komt niet voort uit het opbouwen van romantische gevoelens, seksule gedachten en/of verlangens maar is een lichamelijk gegeven.

Vrouwen die aan dit syndroom lijden, leven continu en ongewild in- of op het randje van een orgasme en ervaren hun conditie als destructief, negatief en allesoverheersend. Het dagelijks functioneren wordt daardoor ernstig belemmerd. De aard van deze aandoening doet vermoeden, dat er meer vrouwen zijn die aan dit syndroom lijden maar er vanuit schaamte en onwetendheid maar over zwijgen en daardoor in alle eenzaamheid lijden.

Momenteel wordt er in Nederland wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de oorzaak/behandeling van PSAS. Alle informatie over deze ziekte als ook informatie over het wetenschappelijk onderzoek, vind je op www.psas.nl.

De website heeft als doel:

  • Het isolement van vrouwen met PSAS doorbreken. Hen te laten weten dat zij niet alleen staan en dat hun hachelijke conditie ook een naam heeft.
  • Vrouwen met PSAS informatie verstrekken die hen wellicht kan helpen inzicht te verkrijgen in hun aandoening danwel kan helpen bij het maken van een keuze bij een voor hen passende behandeling.
  • Vrouwen die aan PSAS lijden (of daaraan denken te lijden) de mogelijkheid bieden om via het PSAS-forum met lotgenoten te communiceren.
  • Meer bekendheid geven aan het Persistent Sexual Arousal Syndrome, teneinde meer begrip te kweken voor deze aandoening, alsook de medische wereld op de hoogte te brengen met het bestaan van het PSAS.

» Meer informatie op www.psas.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.