Klein deel kinderen zonder ontbijt of wasbeurt naar school

Zeven en een half procent van de kinderen wordt niet gewassen voordat ze naar de school of de crèche wordt gebracht. Dit geldt voor kinderen van zowel werkende als niet-werkende moeders. Dit blijkt uit een onderzoek van de website volgensmamma.nl onder drieduizend moeders met kleine kinderen.

Tachtig procent van de moeders zegt ’s ochtends te gehaast te zijn met opstaan, wassen, ontbijten en hun kinderen op tijd naar school of crèche te krijgen. Het gevolg is dat de wasbeurt of het ontbijt er wel eens bij inschiet.

Bij de peuters wordt door de drukte vaak het kammen van de haartjes overgeslagen. En een uitgebreide verzorgbeurt op de commode zien de meeste moeders ’s ochtends niet zitten. Die ‘schade’ wordt ’s avonds wel weer ingehaald.
[volgensmamma.nl via zibb.nl / gezondheidszorg]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.