Eerst afvallen en dan pas IVF in Engeland

SpermaVrouwen met ernstig overgewicht zouden moeten worden uitgesloten van gratis IVF-behandelingen in Engeland en Wales. Willen ze toch zo’n behandeling, dan moeten zij eerst afvallen. Dat stellen deskundigen van de British Fertility Society (BFS) in een advies aan de Britse nationale gezondheidszorg.

Vrouwen die ouder zijn dan veertig jaar zouden ook niet meer in aanmerking moeten komen voor een dergelijke behandeling. Alleenstaande vrouwen en lesbische stellen zouden op het gebied van vruchtbaarheidsbehandelingen dezelfde rechten moeten krijgen als heteroseksuele paren.

De experts stellen dat vrouwen met een Quetelet-index (BMI) van 29 of meer het advies moeten krijgen om met dieet en extra beweging hun gewicht omlaag te brengen. ,,Vrouwen met obesitas worden moeilijker zwanger en ze hebben ook vaker last van gezondheidsproblemen. Daarom is het een goed idee om de zwaarlijvigheid eerst aan te pakken alvorens te beginnen met een IVF-behandeling”, zei Richard Kennedy van de BFS.
[ANP]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.