Big Mac: 510 calorieën

Voedingswaarden McDonalds productenMcDonald’s zet vanaf deze week de voedingswaarde van alle producten op de verpakkingen. Het informatiesysteem geeft de hoeveelheden calorieën, eiwitten, vetten, koolhydraten en zout weer. Bovendien kunnen bezoekers zien hoe deze aantallen zich verhouden tot de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Hierbij neemt Mcdonald’s de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO als uitgangspunt. De voedingswaarden staan ook op de placemats en in een folder.

Uit deze nieuwe openheid blijkt dat een Big Mac 510 calorieën, 26 gram vet en 42 gram koolhydraten bevat. De Big Tasty is bijna twee keer zo verzadigend. Ook opvallend is dat de McChefs salade (273 kcal, 17g vet) met dank aan de dressing meer vet bevat dan een Cheeseburger (295 kcal, 12g vet). Een McChicken bevat 435 kcal en McNuggets (6) 255 kcal.

6 antwoorden op “Big Mac: 510 calorieën”

 1. 510 calorien. Ik zie een nieuw dieet voor me. Het Big Mac dieet.
  Ik was namelijk aan het kijken hoeveel calorien er in een glas sinaasappelsap zaten en dat zijn er 44000 (44kcal). Dus ik kan 8 big macs eten ten opzichte van 1 glas sinaasappelsap.

 2. Martijn, het zou inderdaad een leuk dieet zijn, maar helaas… Een BigMac heeft 510 kcal, in de volksmond ook wel 510 calorieën. Dus met 1 BigMac zit je al aan bijna een kwart van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid calorieën voor mannen (2500).

 3. Bijzondere volksmond. kcal = kilocalorie, zoals een km kilometer is.
  Op deze manier is het wel een bingo geworden.
  1 calorie = 4.1868 Joule (de echte eenheid van energie), maar volgens uw theorie kan het ook 4186.8 Joule.
  Gezondheid begint met eenduidigheid. Je schrijft niet met de volksmond, je schrijft met de werkelijke feiten.

 4. Met eenduidigheid? met het mijden van ketens als Mc Donalds kom je dichter in de buurt van gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.